Unna dig en taktvätt

Ett säkert tecken på att det är dags att beställa en taktvätt, är när mossa och lav fått fäste på taket. Om du inte tar bort dem, kan de orsaka stora skador.

De två taktyperna som oftast drabbas av läckage på grund av mossa och annan organisk påväxt, är betong- och eternittak. Om du är beskaffad med ett sådant tak, kan det vara bra att med jämnamellanrum beställa en taktvätt för att förhindra att mossan och laven sprider sig och blir till ett bekymmer.

När är det dags för taktvätt?

Lav och mossa kan vara ett första tecken på att ditt tak behöver en genomgång. Med en taktvätt kan du motverka att påväxten får ytterligare fäste. Dessutom förlänger du pannornas livslängd och förhindrar frostskador som kan spräcka pannorna.

Mossa på taket behöver inte vara ett problem, men se till att ta bort den innan den får för mycket fäste och sprider sig. Det är när mossan breder ut sig över taket som läget kan bli akut och då kan det redan vara för sent. Så ta inte mossa på taket med en axelryckning, utan se till att förebygga problemen med en taktvätt.

En taktvätt förebygger skador

Mossa som inte tas bort, håller kvar fukten i pannan och när frysgraderna är ett faktum, kan pannorna spricka och gå sönder och skada den underliggande konstruktionen. Det i sin tur kan betyda att du måste göra en större takrenovering, men detta går alltså att förebygga med en taktvätt. Genom att tvätta taket i tid får du inte bara ett snyggare tak. Du kan faktiskt rädda hela ditt tak från fuktskador och andra otrevligheter.

Taktvätt med högtryck

När vi tvättar ditt tak, gör vi det med högtryckstvättar som effektivt spolar bort all den organiska påväxten och ser till att ditt tak får så bra förutsättningar som möjligt att hålla i många år framöver. Om du vill, kan du få taket behandlat med ett medel som gör det svårare för mossan och laven att få fäste.

Kontakta oss på Takrenoverarna om du vill veta mer om taktvätt, eller några andra av våra tjänster. Vi är bara ett telefonsamtal bort.