Takreparation – första hjälpen för ditt tak

Taket är en väldigt utsatt del av ditt hus. Därför är det viktigt att du tar hand om det på bästa sätt. Med en takreparation kan vi hjälpa dig att förlänga livslängden på ditt tak.

Med tanke på vårt nordiska klimat, behöver vi i Sverige ta extra väl hand om våra tak. Förutom regn och hagel, ska taket även stå emot stora temperaturskillnader och tunga snömassor. Dessa påfrestningar gör att vi då och då behöver en takreparation, för att säkerställa takets funktion.

När är det dags för en takreparation?

Det går egentligen inte att generalisera när det gäller takreparation. Alla tak har sina egenheter och beroende på var i landet vi bor, utsätts våra tak för olika yttre påfrestningar. Men det alla tak har gemensamt är att de förr eller senare behöver en takreparation.

Det finns flera tecken på när det är dags att beställa en takreparation. Den mest uppenbara är väl om fukten har börjat krypa in eller om läckaget redan är ett faktum. Men om du håller koll på ditt tak då och då, kan du föregå problemen. Håll till exempel ett extra öga på om mossan börjar få fäste, eller om någon panna eller skarv ser trasig ut. Om du upptäcker några sådana saker, bör du omgående beställa en takreparation.

Så går en takreparation till

En takreparation kan i många fall beskrivas som att lappa och laga och det går alldeles utmärkt att göra, så länge skadorna inte är för stora. Vad som kan vara bra att komma ihåg är att alla tak förr eller senare måste bytas ut. Så om du ständigt behöver laga ditt tak, kan det istället vara bättre att lägga ett nytt tak. Det blir dyrare för stunden, men mycket billigare i längden. Ju äldre taket blir, desto mer underhåll kommer det att krävas.

Fråga oss om takreparation

Är det dags för en takreparation, eller vill du veta mer om några av våra andra tjänster? Hör av dig till oss på Takrenoverarna i Stockholm, så får du veta allt du behöver veta. Hos oss får du en kostnadsfri offert för din takreparation.