Beställ din takomläggning av oss

Är det dags för en takomläggning, eller behöver du ett helt nytt tak? Här hjälper vi dig att reda ut vad som gäller för ditt tak.

Vad är egentligen skillnaden mellan en takläggning och en takomläggning? Jo, när man pratar om en takläggning menar man kort och gott att lägga ett nytt tak, vid till exempel ett nybygge. En takomläggning betyder i praktiken att du lägger om ett befintligt tak, men kanske behåller valda delar av taket, som inte är skadade.

Att tänka på

Fundera på vad du vill göra, innan du beställer en omläggning. Om du har ett gammalt tak av lertegel, som fortfarande verkar hålla måttet, kan du med fördel behålla dessa. De är relativt ovanliga och inte helt lätta att ersätta. Det kan alltså vara en fördel för både husets utseende och miljön att behålla dem. Om pannorna inte har gått sönder, kan de hålla i många år till.

Vid alla takarbeten är ett väl utfört underarbete avgörande för slutresultatet. Det gäller även vid en takomläggning. Vi kan inte nog betona vikten av detta. Men självklart färdigställer vi hela ditt tak för att ge dig och ditt hus bästa möjliga förutsättningar att stå emot väder, vind och andra påfrestningar.

Nära nytt med takomläggning

Om din takomläggning är en del i ett större renoveringsarbete, ser vi självklart till att göra vad som krävs för att ge dig ett tak av yttersta klass. En omläggning behöver i och för sig inte vara synonymt med ett nytt tak, men många gånger märker man ingen skillnad på en takläggning och en takomläggning. Det är därför en omläggning i de allra flesta fall är ett fullgott alternativ. Resultatet är så nära ett splitternytt tak man kan komma.

Vi hjälper dig med din omläggning

Vad vill du göra med ditt tak? Kontakta oss så svarar vi på dina frågor om takomläggning och hjälper dig att reda ut begreppen. Vi erbjuder en kostnadsfri offert innan du bestämmer dig för vilka åtgärder du vill tillämpa på ditt tak. Vi på Takrenoverarna i Stockholm har både kunskapen och erfarenheten som du behöver, när du behöver hjälp med din takomläggning.