Stärk ditt tak med en takmålning

Även om ditt tak är tätt och fint, så kan det redan efter några år se gammalt och skamfilat ut. Med en takmålning kan du ge taket nytt liv och dessutom stärka dess positiva egenskaper.

Det finns en mängd ytbehandlingar att välja på när det gäller tak. En av de som blir vanligare och vanligare, är målning. Med en takmålning ger du inte bara ditt tak en estetisk uppfräschning, utan skapar också ett hållbart skydd för ditt tak.

När är det dags för takmålning?

När man har ett plåttak bör man undersöka detta regelbundet, eftersom det enda som skyddar din plåt från att rosta är färgen. Om färgen börjat flagna är det hög tid att måla taket, annars kan det bli mycket dyrare än du räknat med och det kan till och med sluta med att du måste byta hela taket.

Att måla sitt tak är en lönsam investering, som stärker ditt taks positiva sidor. Det skapar ett extra skydd med impregnerande egenskaper, som håller mossa och lav borta, samtidigt som dess vattenavvisande egenskaper stärks väsentligt.

Så går en målning till

En takmålning kan också vara en möjlighet att byta färg på taket, till exempel om du målat om huset eller om du vill byta färg på taket av andra anledningar.

Innan man målar ett tak måste taket tvättas ordentligt för att bli fritt från all organisk påväxt och annan smuts, som kan göra att färgen inte fäster som den ska. En takmålning från oss innehåller inte bara högtryckstvättning, utan även skrapning och grundmålning. När detta är gjort kan taket sedan målas i två lager täckfärg av valfri kulör.

Nytt och fräscht med en takmålning

En takmålning är ofta ett prisvärt alternativ till att lägga nytt tak, till exempel i samband med en takrenovering. Dessutom kan du för en relativt billig peng skapa den där härliga känslan av att ha ett nytt, fräscht tak, trots att det faktiskt är samma tak som tidigare.

Har du några frågor eller funderingar på om en takmålning är rätt behandling för ditt tak? Kontakta gärna oss så berättar vi mer om vad en takmålning kan betyda för just ditt tak.