Allt börjar med en takbesiktning

Innan du bestämmer dig för att renovera eller lägga nytt tak, bör du göra en takbesiktning. Då är det lättare bestämma vilka insatser som behövs för att ditt tak ska fortsätta att skydda dig.

Hur mår ditt tak egentligen? När gjorde du en takbesiktning senast? Vi rekommenderar att du själv ser över ditt tak en eller ett par gånger per år för att upptäcka eventuella skador i tid. Vi hjälper dig gärna om du vill, men det skadar inte att själv ta sig en titt.

Gör en okulär besiktning

Att göra en okulär takbesiktning betyder att du helt enkelt ser över ditt tak och letar efter eventuella skador som behöver åtgärdas. Har plåten rostat? Hittar du sprickor i pappen som bör lagas? Hur ser pannorna ut? Allt detta kan du själv ta reda på utan att behöva investera i dyra verktyg och mätutrustningar. Det enda du behöver är dina ögon och sunt förnuft.

Vi hjälper dig med din takbesiktning

Om du vill ha en mer ingående och noggrann takbesiktning, är du självklart välkommen att höra av dig till oss. Vi gör en utförlig besiktning av hela taket och kontrollerar takets alla svaga punkter. När besiktningen är gjord får du en kostnadsfri offert på de arbeten som vi anser bör göras, för att hålla ditt tak i gott skick.

Det är också utifrån denna takbesiktning som vi, tillsammans med dig lägger upp arbetet kring den fortsatta renoveringen. Och det är också då som du får en första inblick i ditt taks starka och svaga punkter. Utifrån detta kan vi sedan planera för hur vi på bästa sätt kan återställa ditt tak till nyskick, eller byta valda delar av taket.

Boka din besiktning nu

Inget tak är det andra likt. Det går helt enkelt inte att generalisera. Det är därför en takbesiktning måste göras innan man börjar renovera. En besiktning kan till och med visa att det kanske inte är så illa ställt med ditt tak som du först trodde.

Vill du veta mer om takbesiktning och hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss på Takrenoverarna i Stockholm så får du veta allt du behöver veta om takbesiktning.