Beställ din takrenovering i tid

Tids nog måste ditt tak få en grundlig översyn. För att undvika en alltför stor takrenovering är en konsultation av ditt tak det bästa du kan göra för att undvika framtida problem och onödigt höga kostnader.

Vänd dig till oss för en trygg och erfaren partner. Vi renoverar tak i Stockholm åt såväl privatpersoner som företag och bostadsföreningar.

Hur vet man om det är dags?

Så här kan du ta reda på om tiden för en takrenovering är kommen; Gå upp på vinden och leta efter fukt eller läckage. Om träet i takkonstruktionen har blivit mörkare på vissa ställen, så har fukten förmodligen hittat in. Även om resten av huset är fuktfritt, så kan läckage uppstå på vinden, vilket i förlängningen betyder att ditt hus löper stor risk att bli fukt- och mögelskadat.

Har mossan fått fäste på ditt yttertak? Mossan håller fukten kvar i pannorna och kan orsaka stora skador. Lyft på några pannor och inspektera hur underlagspappen och läkten ser ut. Om du upptäcker några skador är det hög tid för en takrenovering. Om underlaget ser bra ut kan du nöja dig med en taktvätt för att få bort påväxten. Det kan vi naturligtvis hjälpa till med.

Om du känner dig osäker på vad du letar efter, eller hur det ska se ut, men ändå vill ge ditt tak en ordentlig översyn, kan vi hjälpa dig med en besiktning av taket.

Renovering förlänger livslängden på ditt tak

När man renoverar tak tar man oftast hand om de skadade delarna, men det är fullt möjligt att även byta ut större delar av taket för att få ett så säkert tak som möjligt. Hur du vill göra är upp till dig, och vi kan ge dig rekommendationer baserat på hur det ser ut i dagsläget och vad som är mest ekonomiskt för dig såväl på kort som på lång sikt.

Utnyttja ROT-avdraget

Du vet väl att takrenoveringar är ROT-berättigade? Det betyder att du i dagsläget bara betalar för 70% av arbetskostnaden när du beställer en takrenovering av oss. Kontakta oss gärna vid frågor och funderingar eller för en kostnadsfri offert.