Takpannor som passar ditt hus

I Sverige är takpannor ett mycket vanligt ytmaterial på våra tak. De är ett effektivt och pålitligt skydd mot regn och annan nederbörd. Att de dessutom är snygga gör inte saken sämre.

Är det dags för dig att byta till nya takpannor? Nedan kan du läsa lite om våra alternativ. Men du kan självklart även höra av dig till oss för konsultation.

Pannor av betongtegel

Takpannor av betongtegel påminner ofta om lertegel till utseendet. I alla fall om man tittar på avstånd. Tittar du lite närmare är skillnaderna ganska tydliga. Betongtegel är betydligt kraftigare i sin konstruktion och således också tyngre än lertegel. Det har ofta även bättre passform än lertegel. Betongtegel är konstruerat för att klara av vårt nordiska klimat. Båda alternativen är lättlagda.

På ett stabilt tak är takpannor av betongtegel ett mycket bra alternativ. Betongtegel är dessutom betydligt tätare än lertegel. Ännu en fördel med betongpannorna är priset och det stora urvalet av färg. Du kan hitta väldigt vackert betongtegel till mycket fördelaktigt pris.

Pannor av lertegel

Lertegel är för många det enda tänkbara valet av takpannor. Det är en naturprodukt med ett klassiskt utseende. Och när pannorna fått några är på nacken är det patinerade taket något av det vackraste som finns. När det kommer till praktiska fördelar är det lätt att lägga och det ligger säkert på ditt tak. Dessutom väger lertegel inte särskilt mycket, vilket underlättar själva läggningsarbetet.

Om man vill byta till takpannor av lertegel kan det vara bra att veta att lertegel är ett poröst material. Därför är det mycket viktigt att underarbetet blir riktigt gjort. Om underarbetet inte utförs ordentligt kan fukt krypa in och orsaka stora skador på takkonstruktionen. Lägger man ett lertegeltak efter konstens alla regler så kan det dock hålla i 40 år och mer.

Vi byter takpannor i Stockholm

Vill du också ha nya takpannor? Kontakta oss så hjälper vi dig att komma fram till vilka pannor som passar bäst på just ditt tak. Du får även en kostnadsfri offert som du kan ta ställning till innan du bestämmer dig.