Plåttak som håller i längden

Dagens moderna plåttak har gett övriga takmaterial en rejäl match både när det gäller estetik och beständighet. Dessutom kan de hålla mycket länge.

Vänd dig till oss på Takläggarna i Stockholm när det är dags att lägga nytt plåttak, så ser vi till att du får högsta kvalitet i såväl produkt som service och resultat.

Lätta och säkra tak

Plåten i moderna plåttak är uppbyggd i flera skikt kring en kärna av stål eller aluminium och går att få i flera olika tjocklekar. Alla har de sina för- och nackdelar, men till skillnad från äldre tak har dagens plåtar flera egenskaper som förr i tiden var svåra att få tag på. Till exempel är dagens plåt tystare vid nederbörd och står dessutom emot korrosion betydligt bättre än sina föregångare.

Till skillnad från tak som består av takpannor av lertegel eller betongtegel, belastar ett plåttak inte takkonstruktionen med särskilt mycket vikt. Tack vare sina lätta egenskaper och goda hållbarhet har takplåt med åren blivit bättre, och moderna plåttak är mycket säkrare och mer väderbeständiga.

Moderna plåtar kan dessutom fås i flera olika utseenden och det är inte ovanligt att man ser hus med takplåt som ser ut som tegelpannor. Du kan absolut få takplåt lagd i mer traditionell stil om detta önskas.

Självrensande plåttak

Precis som med övriga takmaterial så behöver även ett plåttak ses över då och då. Det finns flera renoveringssystem och bättringsfärger, så att man kontinuerligt kan måla över mindre repor och hålla takplåten snygg. Ytterligare en fördel med plåttak är att man i de allra flesta fall kan förlita sig på en något lättare grundkonstruktion, eftersom takplåt kan väga upp till tio gånger mindre än ett klassiskt tegeltak.

Då ytan på ett plåttak är betydligt halare än andra takmaterial är det mer eller mindre självrensande från snö. En uppskattad egenskap hos många fastighetsägare, då man oftast slipper gå upp på taket och skotta när det fallit stora mängder snö.

Få en kostnadsfri offert för ditt tak

Vill du ha mer information? Eller önskar du en kostnadsfri offert för att lägga nytt eller byta ditt befintliga plåttak i Stockholm? Hör av dig till oss på Takrenoverarna så berättar vi mer.