Byt till papptak

Letar du efter ett tak som är billigt och går snabbt att lägga? Då är det ett papptak du ska ha. Det förhållandevis låga priset, i kombination med att det faktiskt går ganska snabbt att lägga, har gjort materialet till ett populärt alternativ bland många småhusägare. Vi på Takläggarna hjälper dig gärna byta till papptak.

Letar du efter ett tak som är billigt och går snabbt att lägga? Då är det ett papptak du ska ha. Det förhållandevis låga priset i kombination med att det faktiskt går ganska snabbt att lägga, har gjort materialet till ett populärt alternativ bland många småhusägare.

Varför ska du välja papptak?

Förr i tiden hittade man bara papptak på hus med platta eller låglutande tak. Men med dagens moderna och hållbara takpapp är det inga problem att lägga det även på sadeltak.
I likhet med andra taktyper är ett papptak uppbyggt i två olika lager. Underlagspapp och ytpapp. Underlagspappen är tänkt att bilda en sista utpost mot fukt och läckage och ska se till att ditt tak står emot vädrets makter något längre. Ytpapp är den papp som sedan läggs ovanpå underlagspappen och alltså används som ytmaterial. Här är det viktigt att du har ytpapp av hög kvalitet för att ditt tak ska hålla så länge som möjligt.

Vi lägger det korrekt

Om du har ett platt tak och vill lägga ett papptak, bör du säkerställa att pappen läggs på rätt sätt så inte vattenpölar kan bildas. När vintern kommer kan frusna pölar orsaka sprickor i pappen och fuktskador bildas. Vår takläggning håller alltid högsta standard, och du kan därmed känna dig trygg när du anlitar oss för att lägga nytt eller byta papptak.
En del papptillverkare hävdar att de kan ge dig ett underhållsfritt tak, men det bör du ta med en nypa salt. Alla tak behöver förr eller senare underhållas. Och även om materialutvecklingen har gått framåt, går det inte blunda för att papp faktiskt är ömtåligare än andra takmaterial. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor kring underhåll eller om du vill ha hjälp med ditt tak.

Många fördelar med papp

Om du använder en papp av hög kvalitet, ser till att underhålla taket och gör en översyn ett par gånger per år, kommer du ha ett tak som kan hålla i upp till 30 år. Det gör det inte bara billigt, utan oerhört prisvärt.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om papptak, eller om du vill ha en kostnadsfri offert.