Betongtegel – prisvärt och gediget

I många fall kan takpannor av betongtegel till utseendet påminna om lertegel. Men om man tittar lite närmare blir skillnaderna tydliga.

Betongtegel är betydligt kraftigare och därmed också tyngre än takpannor av lertegel. Men precis som lertegel, är det lätt att lägga och det har oftast mycket bättre passform. Dessutom är betongteglet konstruerat för att klara av vårt nordiska klimat.

Stabilt betongtegel till ett bra pris

Om man ska göra ytterligare jämförelser med lertegel, så är betongtegel betydligt billigare. Det betyder att du med dagens moderna och estetiskt tilltalande betongpannor, kan få ett högklassigt och snyggt tak för en relativ billig peng. Men eftersom betongtegel är tyngre än lertegel, kräver det ett stabilt underarbete. Det gör förvisso alla tak, men om du ska byta från till exempel lertegel till betongtegel, kan det vara bra att se över takkonstruktionen, så att den inte är för klen.

Takpannor som är gjorda av betongtegel är modernare i sin design, än pannor av lertegel. Även om de med sitt kupiga utseende liknar tegelpannor, är de ofta jämnare i formen och större till storleken. Betongpannor är alltid falsade och vanligtvis tvåkupiga, men det finns även enkupiga pannor att få tag på..

Stort urval av betongtegel

Betongtegel går att få obehandlade eller behandlade. Det obehandlade betongteglet tillverkas av genomfärgad betong, med en matt yta. Även det ytbehandlade betongteglet är genomfärgat, men det är försett med en blank ytbehandling som ger ett stilrent och vackert utseende. Detta gör dem mer motståndskraftiga mot mossa, lav och annan organisk påväxt och bidrar till att de behåller sitt utseende under längre tid.

Fråga oss om betongtegel

På ett stabilt tak är betongtegel ett mycket bra alternativ. Det är dessutom mycket tätare i sin konstruktion än det porösare lerteglet. En annan fördel med betongpannorna är priset och det stora urvalet av färg. Det går att hitta snyggt tegel till ett mycket fördelaktigt pris.

Är du osäker på vilket material som är bäst för ditt tak, eller har du några andra funderingar kring ditt takbyte? Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert, så hjälper vi dig med ditt nya tak.